۷ روش جذب مشتری حضوری
بر کسی پوشیده نیست که فروش و سودآوری فروشگاههای فیزیکی وقتی زیاد خواهد بود که افراد زیادی برای بازدید به آن مراجعه کنند. اما آیا میتوان از تکنیکهای بازاریابی دیجیتال نیز برای جذب مشتری حضوری استفاده کرد؟ چرا که نه؟ برخلاف تصور رایج که اینترنت فروشگاههای فیزیکی را بیاعتبار کرده و قدرت آن را کاهش میدهد، اینترنت به صاحبان مشاغل امکان میدهد تا مشتریان بالقوه را کشف کرده و با آنها تعامل کنند و روی تصمیم خریدشان تاثیر بگذارند.
در این مقاله با ۷ روش جذب مشتری حضوری برای فروشگاههای فیزیکی آشنا خواهیم شد. اگر میخواهید پاخور فروشگاه خود را افزایش داده و مشتریان حضوری بیشتری جذب کنید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
آیا تجارت الکترونیک به معنی پایان دوران خرید حضوری است؟
این ادعا که گسترش محبوبیت اینترنت، تجارت الکترونیک و بازاریابی دیجیتال منجر به نابودی فروشگاههای فیزیکی خواهد شد، حداقل در آینده نزدیک کاملا دور از واقعیت است. شما میتوانید از ابزارهای بازاریابی آنلاین نیز برای جذب مشتری حضوری استفاده کنید.
رقابت شدیدی بین فروشگاههای آنلاین و فیزیکی وجود دارد و مشتریان زیادی تمایل به استفاده از اینترنت و شبکههای اجتماعی برای خرید دارند. اما به این معنی نیست که مشاغل فیزیکی جذابیت خود را از دست دادهاند. تنها نیاز این کسبوکارها استفاده موثر و همزمان از راهکارهای آفلاین و آنلاین برای جذب مشتری حضوری است. در ادامه ۷ مورد از روشهای موثر برای جذب مشتری حضوری بررسی میشوند.
۱) از شبکههای اجتماعی کمک بگیرید
تبلیغات در شبکههای اجتماعی یکی از سادهترین روشهای جذب مشتری حضوری است. شبکههای اجتماعی برای بخش قابل توجهی از کاربران مهمترین رسانه برای کسب اطلاعات از کسبوکارهای فیزیکی و نظرات مشتریان در مورد آنهاست. توصیه میکنیم برای جذب مشتری حضوری از طریق شبکههای اجتماعی از حضور فعال در پلتفرمهایی مثل اینستاگرام، تیک تاک و توییتر غافل نشوید.
میتوانید از قابلیت لایو اینستاگرام برای نمایش پشت صحنه کسبوکارتان کمک بگیرید و در مشتریان حس اعتماد ایجاد کنید. مشتریان خود و سایر کاربران را به تعامل تشویق کنید و با برگزاری مسابقات و اهدای کد تخفیف آنها را جذب فروشگاه خود کنید. اگر پرسونای مخاطبین شما با کاربران توییتر همخوانی دارد، میتوانید از کمپینهای هشتگمحور و متنی توییتر نیز کمک بگیرید. برای تحت تاثیر قرار دادن کاربران جوانتر فعالیت در تیک تاک را نیز جدی بگیرید.
همچنین فارغ از اینکه از کدام شبکههای اجتماعی بینالمللی یا بومی استفاده میکنید با دعوت اینفلوئنسرها برای مراجعه به فروشگاه خود، به بیشتر دیده شدن کسبوکارتان کمک میکنید.
۲) سئوی محلی را ارتقا دهید
صرف داشتن سایت اختصاصی برای دیده شدن فروشگاه شما کافی نیست، بلکه باید در صفحه نتایج جستوجوی مشتریان بالقوه نیز جایگاه مناسبی داشته باشید. وقتی کسبوکار شما یک فروشگاه فیزیکی است، دیگر نیاز نیست با تمام کسبوکارهای مشابه در کل کشور یا حتی شهر خود رقابت کنید. با تمرکز روی تولید محتوا برای کلمات کلیدی محلی، جایگاه بهتری در نتایج جستوجوی محلی کسب خواهید کرد. برای مثال اگر تعمیرگاه شما در منطقه نازی آباد واقع است بهتر است به جای تمرکز روی کلمه کلیدی «تعمیرگاه خوب در تهران»، جایگاه خود را برای کلمه «تعمیرگاه خوب در نازی آباد» ارتقا دهید.
۳) فروشگاهتان را روی گوگل مپ ثبت کنید
بسیاری از کاربران برای پیدا کردن فروشگاههایی که در نزدیکی آنها یا یک محله خاص قرار داند به گوگل مپ مراجعه میکنند. ازاینرو ثبت اطلاعات کسبوکار در گوگل مپ یکی از موثرترین راهکارهای جذب مشتری حضوری است. میتوانید علاوه بر موقعیت مکانی کسبوکار خود، شماره تماس، تصاویر و اطلاعاتی مثل ساعات کاری را نیز در گوگل مپ ثبت کرده و در معرض دید کاربران قرار دهید.
گوگل مپ به لطف نقدها و نظرات کاربران، مرجعی برای کسب اطلاعات درباره کیفیت خدمات کسبوکارها و تصمیمگیری کاربران است. خدمات باکیفیت ارائه دهید و از مشتریان راضی درخواست کنید نظرات خود را در گوگل مپ با دیگران به اشتراک بگذارند.
۴) فروشگاه خود را در پلتفرمهای آنلاین معرفی کسبوکار ثبت کنید
پلتفرمهای معرفی کسبوکار مرجع اطلاعات بسیاری از مشتریان هستند. با ثبت کسبوکار خود در این پلتفرمها بیشتر دیده میشوید و همچنین نظرات مشتریان خود را در معرض دید سایر کاربران قرار میدهید. مشتریان کسبوکارهای فیزیکی نیز برای بررسی نقد و نظرات کاربران به اینترنت مراجعه میکنند. مطالعات نشان میدهند که ۹۸ درصد کاربران قبل از خرید خود، نظرات آنلاین را در مورد کسبوکارهای محلی بررسی میکنند.
گوگل مپ یکی از مهمترین مراجع اطلاع از نظرات کاربران است، اما پلتفرمهایی دیگری نیز برای این منظور وجود دارند. گاهی کاربران ترجیح میدهند برای بررسی نقدها از پلتفرمهای بومی استفاده کنند. توصیه میکنیم بهطور همزمان در پلتفرمهای مطرح بومی و بینالمللی حضور داشته باشید تا طیف گستردهتری از مخاطبین را تحت تاثیر قرار دهید. یکی از بهترین نمونههای داخلی پلتفرمهای معرفی کسبوکار، بهترینو است.
۵) از تبلیغات چاپی و محیطی کمک بگیرید
تبلیغات چاپی و محیطی نیز به شرط هدفمندی جغرافیایی میتوانند راهکارهای مناسبی باشند. اما توجه داشته باشید که تاثیرگذاری این راهکارها روی افراد بهخصوص جوانترها کمتر از تبلیغات دیجیتال است و هزینه بالای این راهکارها نیز فاکتوری است که نباید از آن غافل شد.
توزیع تراکت در مناطق پرتردد که در نزدیکی فروشگاه شما قرار دارند، یکی از روشهای سنتی ولی موثر برای تبلیغات محلی است. برای توزیع تراکت و هدایای تبلیغاتی میتوانید با فروشگاههایی که رقیبتان نیستند نیز همکاری داشته باشید. برای مثال میتوانید یک هدیه تبلیغاتی و تراکت خود را در اختیار بقالیهای محله قرار دهید تا آنها را بین مشتریان خود توزیع کنند.
همچنین فروشگاههایی که منطقه جغرافیایی بزرگتری را پوشش میدهند و بودجه تبلیغاتی بالایی دارند، میتوانند از راهکارهایی مثل تبلیغات در بیلبوردها، استرابوردها و تابلوهای تبلیغاتی نزدیک به محل فروشگاه خود برای جذب مشتری کمک بگیرند.
۶) با انجمنهای محلی تعامل داشته باشید
تعامل مثبت با جامعه و تعهد به مسئولیتهای اجتماعی راهی موثر برای ایجاد حس اعتماد در مشتریان است. شما میتوانید این کار را با مشارکت فعال در حمایت از انجمنهای مردمی محلی و رویدادهای خیریه انجام دهید. همچنین میتوانید اخبار مربوط به این فعالیتها را در شبکه اجتماعی و سایت خود پوشش بدهید.
۷) از تبلیغات پیامکی استفاده کنید
تبلیغات پیامکی با هدفگذاری جغرافیایی میتوانند گزینه مناسبی برای جذب مشتری حضوری باشد. شما میتوانید با ارسال پیامک انبوه در یک منطقه جغرافیایی مشخص، ساکنین آن منطقه را درباره خدمات کسبوکار یا جشنوارههای فروش خود مطلع کنید. البته میتوانید از پیامکها به عنوان راهکاری برای افزایش تعامل و ارتباط با مشتریان نیز استفاده کنید.
سخن پایانی
در عصر حاضر خریداران باهوشتر و توانمندتر از همیشه هستند. آنها اطلاعات مربوط به کسبوکارها را در اینترنت جستجو میکنند اما ممکن است خرید خود را در فروشگاه و بهصورت حضوری انجام دهند. در نتیجه، اگر کسبوکارتان فروشگاه فیزیکی دارد، برای موفقیت در جذب مشتری حضوری باید اطمینان حاصل کنید که در رسانههای اینترنتی مثل شبکههای اجتماعی، موتورهای جستوجو و پلتفرمهای آنلاین موقعیت مناسبی دارید. البته برای افزایش احتمال موفقیت کسبوکار خود نباید از راهکارهای آفلاین جذب مشتری حضوری نیز غافل شوید.